E n a s m i n k 

"Szép az, ami érdek nélkül tetszik."

       /Immanuel Kant/
MENÜ

Néhány észrevétel, jótanács a sminkelésről:

  Sok nő nem sminkeli magát, vagy nem érzi szükségét, vagy egyszerűen nincs idejük rá.

  Vannak olyanok is, akik pedig próbálkoznak, de mégsem tudják szépen kifesteni magukat.
Számomra elszomorító látvány egy szétkent vagy több napos smink nyomait látnom egy arcon. Véleményem szerint egy igazi NŐ minimális sminket használ a minden napokban.
Különleges alkalmakkor pedig bátrabban kiemeli arcának egyedi vonásait és a szemei színét.
Hiszek benne, hogy minden nő szép és egy ügyes sminkes segítségével még az is igazi NŐ-nek érezheti magát, aki ezidáig átlagosnak érezte magát.
  Minden alkalommal figyelem az arcokat és a fejemben egy filmként pereg le, hogyan alakítanék át 1-1 alanyt, vagy mit tennék én hozzá, amitől még szebb és még különlegesebb lehetne.
Érdekes, hogy egy rosszúl vagy túlságosan kiszedett szemöldök is mennyit ront az összképen.
 
  "A szem a lélek tükre." - örök igazság. Nemcsak a fizikai de a lelki állapotunk is tükröződik benne. A szem kiemelésével mélységet adhatunk a szemek színének. A fantáziánk a szem festésénel nem ismer határokat, hiszen a határ a csillagos ég.
Arra minden esetben figyelni kell, hogy ha a szem hangsúlyos, akkor a száj kevésbé legyen az, különben könnyen közönségesnek hat. Természetesen vannak ezesetben is kivételek, amikor az alkalom megköveteli az arcunk színpompáját.
Aki pedig ragaszkodik a szája erőteljes festéséhez, akkor jól teszi, ha a szemét tussal kihúzza és egy pasztell árnyalatú szemhéjpúdert használ, illetve mindezt megkoronázza az elmaradhatatlan szempillaspirállal.

 

Asztali nézet